Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna tog eld på restaurangen

/

Dramatisk final på fredagsmys.

Annons

I fredags skulle Camilla Aspholm Segbefia och maken Jacques gå ut och ta en bit mat, och koppla av. Kvällen slutade på akuten, där Camilla Aspholm Segbefia fick sina brännsår omplåstrade.

– Vi skulle ha det lite mysigt, och gå och äta på restaurang Ming. Vår son William är livlig av sig, så vi flyttade på oljelampan som stod på bordet, och beställde in soppa som förrätt, berättar Camilla Aspholm Segbefia.

William satt i barnstol, och i babyliften intill Camilla Aspholm Segbefia låg David, två månader gammal. Oljelampan var frestande trots allt, och i en sekundsnabb manöver hade William rest sig upp i stolen och grep efter lyktan, som välte på bordet.

– Jag hann inte se hur det gick till, men jag började brinna. Håret brann, delar av luggen rök. Jag brann i ansiktet och på halsen, och jag blev svedd i örat. Det sved till och med i munnen, berättar Camilla Aspholm Segbefia.

Andra gäster skyndade till för att hjälpa, men familjen valde att avbryta middagen för att åka till akuten, och sedan hem.

– Det var verkligen otäckt att brinna. Och jag började förstå hur farligt det egentligen var. Det hade kunnat vara övertänt på några minuter, säger Camilla Aspholm Segbefia.

Poosan Law, som äger Restaurang Ming, beklagar det inträffade. Alla oljelyktorna togs genast bort, och har ersatts av andra bordsbelysningar.

Lennart Juhlin, chef för Norrhälsinge räddningstjänst, konstaterar att ljus med öppen låga finns på praktikst taget alla restauranger.

– Man vill ha mysfaktorn, och den ska man få ha. I normalfallet finns inga hinder för att ha levande belysning på borden, men de ska vara utformade så att de inte välter eller på annat sätt utgör en risk för brandsäkerheten, säger Lennart Juhlin.

Mer läsning

Annons