Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogkvällen slutade med två livräddningar

/
  • Det var här Stina och hennes väninnor såg hur mannen i vattnet kämpade för sitt liv.

När Stina och hennes kompisar gick på krogen i Hudiksvall anade de inte att kvällen skulle bjuda på mer än trevligt sällskap och lite dans.

Annons

Några timmar senare befann hon sig på kajen, mitt bland blåljus och SOS-personal. Hon och kompisarna hade just räddat en kille från att drunkna. Det var bara tjugo minuter efter det att Stina lagt sina skyddande armar runt huvudet på en kille som höll på att bli söndersparkad inne på Hoppes gatukök.

Killen var inblandad i ett bråk och hamnade till slut vid Stinas fötter medan han blev sparkad i huvudet upprepade gånger. Stina tänkte att han skulle bli ihjälsparkad om inget gjordes. Rent instinktivt la hon sina armar runt den liggande killens huvud och misshandeln fick ett slut.

Efter den händelsen var Stina och hennes vänner så uppskakade att de tänkte ta en taxi hem.

- Men det var så mycket polis och folk på platsen att vi ändå bestämde oss för att promenera längs Hamngatan.

När de kommit till de gula magasinen tyckte de att de hörde en röst. 25 meter ut i det kalla vattnet låg en ung man och kämpade för sitt liv. Stina började springa i sina högklackade skor mot livbojen.

- Men vi misslyckades med att kasta ut den, han nådde den inte. Det var fruktansvärt. Vi stod och såg på hur han försvann under vattenytan. Det var evighetslånga sekunder och vi kunde bara hoppas att han skulle komma upp igen.

Det tog en lång kvart innan räddningstjänsten slutligen kunde plocka upp mannen ur vattnet och Stina säger att han själv sagt att det var tjejernas närvaro som räddat honom, att han fick något att fokusera på.

- Han kallar mig och mina väninnor för sina räddande änglar och nu är jag glad att vi inte tog en taxi. Då hade han nog inte varit i livet.

Fotnot: Stina heter i verkligheten något annat.

Mer läsning

Annons