Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisrapport stoppar snabbt bredband

Det är förberett för bredband på Mössön.
Men på grund av Gunillaprojektets osäkra framtid går det fortfarande inte att surfa snabbt.

Annons

Under 2010 skulle bland annat Mössön anslutas till kommunens bredbandsnät, inom ramen för det så kallade Gunillaprojektet.

Fiberkanaler har grävts ner i marken fram till en telestation, och därifrån har kopparledningar dragits till hushållen. Men på grund av osäkerhet inför framtiden har inte kommunikationsoperatören Zitius velat lägga pengar på nödvändig teknisk utrustning inne i telestationen. Därför är det fortfarande enbart mobilt bredband med dålig mottagning som fungerar på Mössön.

Enligt Zitius affärsområdeschef, Olle Svensson, har man dragit i bromsen eftersom Gunillaprojektets framtid är osäker. Projektet har kantats av problem sedan starten. I en färsk konsultutredning rekommenderas Hudiksvalls kommun att avsluta projektet, för att inte riskera en förlust på 15 miljoner kronor.

- I och med att hela Gunillaprojektet är i gungning är det lite "on hold" på det mesta, inklusive sådana här utbyggnader. Vi avvaktar med att göra den investeringen i fall något skulle hända med avtalet, säger Olle Svensson.

Läs en längre artikel i Hudiksvalls tidning måndagen den 25 juli.

Mer läsning

Annons