Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftledning försenar markköp

/
  • När det är bestämt när kraftledningen kan flyttas kommer Roph Invest att betala resten för marken vid E4.

Kommunens avtal med Roph Invest anger inte när marken på den norra sidan av 84:an ska betalas. Roph Invest inväntar flytten av en kraftledning.

Annons

Det har nu gått ungefär ett år sedan kommunen tecknade avtal med Roph Invest om marken vid den nya E4-korsningen. Men marken på den norra sidan av riksväg 84 är fortfarande obetald.

- Avtalet är lite olyckligt, man skulle ha angett ett datum när marken borde betalas. Men i avtalet står det att de får betala efter avrop, alltså när de säger till, säger Göran Widehammar på Tekniska förvaltningen i Hudiksvall.

Roph Invest har tecknat avtal om att köpa cirka 20 hektar mark vid E4-korsningen för totalt 9,1 miljoner kronor. Ungefär hälften av marken ligger på den norra sidan om riksväg 84 och resten på den södra sidan. Marken på den södra sidan är betald, men Roph Invest vill vänta med att betala för den norra marken tills en kraftledning har flyttats. Ett åtagande som kommunen har tagit på sig.

Enligt Henrik Fredriksson, en av de fyra delägarna i Roph Invest, finns det inga som helst tvivel om att köpet av marken på den norra sidan av 84 blir av.

- Inte alls. Det finns ett avtal och vi har som avsikt att göra en delbetalning snart, säger Henrik Fredriksson.

Roph Invest får tillgång till marken på den norra sidan först efter att den har betalats.

Mer läsning

Annons