Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen tog tillbaka reklamavtal

I samband med den nya Lingonfilmen vill Hudiksvalls kommun satsa en miljon kronor på marknadsföring. TV4 har skickat ett reklamfilmsavtal till kommunen värt en halv miljon kronor.

Annons

Filmen har premiär nästa år och då vill Hudiksvalls kommun passa på att marknadsföra sig. En miljon kronor har man avsatt i budgeten, varav en del ska användas till tv-reklam.

Hudiksvalls kommun har varit i kontakt med TV4 angående reklamfilmen och på torsdagen fanns ett avtal och orderbekräftelse i kommunens post. Enligt avtalet ska Hudiksvalls kommun betala 500 000 kronor för reklamplats i TV4-gruppens kanaler.

– Det är viktigt att kommunen också jobbar med marknadsföring, att man lockar folk hit, säger kommunchef Bengt Friberg, men påpekar att reklamsatsningen är en politisk prioritering.

Lite senare ringer han upp och säger att avtalet aldrig skickades iväg.

– Det gick lite för fort, vi har tagit tillbaka det.

Han förklarar att han visserligen skrev under avtalet på förmiddagen, men att han sedan fick veta att politikerna än så länge inte har beslutat om detaljbudgeten för marknadsföringen. Det ska kommunstyrelsens utvecklingsutskott göra i slutet av januari.

Mer läsning

Annons