Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen söker restauratör

/

Nu har Hudiksvalls kommun gått ut med en upphandling av restauratör till Kulturhuset Glada Hudik.

Annons

Frågan om vem som ska driva Kulturhuset och för vilken hyra har länge varit infekterad.

Nu gör kommunen ett nytt försök att lösa frågan i och med att man går ut med en ny upphandling för att hitta en entreprenör som vill driva Kulturhuset. Det man letar efter är en restauratör som ansvarar för serveringen av mat, dryck och fika vid kultur- och nöjesevenemang och konferenser.

Hur många anbud hoppas ni få in?

– Vi hoppas på fler anbud än förra gången vi gick ut med en inbjudan om en restauratör, då det kom in fem stycken, säger Fredrik Åberg, utredare och den som har tagit fram underlaget.

Ett problem den gången var att en del av dem som lämnade anbud inte uppföljde de formella kraven, vilket gjorde att deras anbud inte godkändes. Ett exempel är att alla inte lämnade in ett förslag på årshyra, vilket man även ska göra den här gången. Enligt Fredrik Åberg kommer hyresnivån att spela en stor roll när anbuden senare ska utvärderas, men man tar även hänsyn till andra faktorer, exempelvis är en av förväntningarna som nämns i inbjudan att intressenten ska vara nytänkande och kreativ.

– Det får gärna vara en driftig entreprenör som kan hjälpa till att göra Kulturhuset mer levande med olika nöjesarrangemang, säger Fredrik Åberg.

Det nya avtalet kommer att sträcka sig från 1 oktober i år till 30 september 2014, med möjlighet att förlänga avtalet ytterligare ett år.

Fram till sista juli har intresserade möjlighet att skicka in et anbud.

Mer läsning

Annons