Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen redo att köpa Svågagården

/
  • – Ett av alternativen är hur de skulle ställa sig till att kommunen köpte och tog över hela fastigheten, det är ett av flera alternativ, säger kommunchef Bengt Friberg.

Kommunen är nu beredd att köpa ut Folkets Hus-föreningen i Ängebo och ta över driften. Förhandlingarna om drift, hyra och mat för Svågadalsförvaltningens räkning har tagit en ny vändning.

Annons

Svågadalsnämndens avtal med Folkets hus i Ängebo är uppsagda, och förhandlingar pågår mellan Hudiksvalls kommun och föreningen. Trots ett kärvt ekonomiskt läge diskuterar kommun med Folkets Hus i Ängebo om att köpa ut dem ur Svågagården och ta över driften.

Folkets hus-föreningens ordförande Bernt Jons, säger att det inte är i hans makt att avgöra om Folkets Hus ska sälja eller inte.

– Det är ett beslut som våra medlemmar får ta. Men man måste vara medveten om konsekvenserna. Om Svågadalsnämnden försvinner vid nästa period, ja då är det inte säkert att det går att få ihop någon ny Folkets hus-styrelse heller.

Tidigare medlemsomröstningar om att sälja har gett ett tydligt "inte", enligt Bernt Jons.

I dag äger Folkets hus-föreningen 52 procent av fastigheten, medan Hudiksvallsbostäder äger resten.

Bengt Friberg betonar att köpet är ett av alternativen som diskuteras. Andra alternativet är att teckna ett nytt, gynnsamt avtal med Folkets hus.

Förhandlingarna har dragit ut på tiden, men Bengt Friberg säger att de inte ska stressa fram en lösning.

– Det viktiga nu är att vi hittar en lösning som känns bra.

Mer läsning

Annons