Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchef svarar i Kulturhusfrågan

För att få hjälp i tvisten om Kulturhusets hyra har Företagarna i Hudiksvall vänt sig till Företagarna Sverige. Nu svarar kommunchef Bengt Friberg på föreningens frågor.

Annons

I en artikel för drygt två veckor sedan berättade tidningen om kritiken som ett antal krögare och Företagarna riktar mot Hudiksvalls kommun. De anser att hyran som nuvarande restauratör betalar för lokaler i Kulturhuset Glada Hudik är alldeles för låg och att kommunen därmed gynnar en enskild näringsidkare. Nu har kommunchef Bengt Friberg svarat på frågorna som föreningen skickat till kommunen.

Han inleder med att påpeka att de är fullt medvetna om att en kommun inte får gynna enskilda näringsidkare och att de anser att det inte har skett i det här fallet.

Han nämner även mötena med företagarföreningen i Hudiksvall för att prata igenom krögarnas förslag att låta flera av dem få möjlighet att leverera maten. Någon lösning som båda parter var nöjda med kunde man dock inte komma fram till, och för att kommunen inte ville riskera att huset skulle stå tomt förlängdes avtalet till sista september i år. Nu hoppas de att hinna gå ut med en ny förfrågan före sommaren.

– Den som är beredd att betala högsta hyran får driva restaurangverksamheten, skriver Bengt Friberg.

Mer läsning

Annons