Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubb vill stoppa buskörning

/

Det finns stora problem med skoterförare i Hudiksvall som åker där det inte är tillåtet. Nu planerar skoterklubben ett möte om hur buskörningen ska stoppas.

Annons

- Jag har nyss pratat med fyra personer som klagat på skoteråkning. Det är till oss de ringer och skäller. Det är vi som får ta smällen även om vi har skött oss, säger Per-Åke Persson, ordförande i skoterklubben Lokatten.

Klagomålen handlar ofta om skoterförare som kört över någons åker och förstört grödan, skidspår som körts sönder eller buskörning över en tomt.

Nu planerar Lokatten att kalla alla markägare till ett möte om hur de ska få stopp på buskörningen. Ett sätt skulle kunna vara att få göra fler leder. Per-Åke Persson menar att buskörningen minskar i områden där det finns skoterleder.

- Vi försöker förklara för markägarna att om vi inte får göra leder över deras mark, så kommer vi inte få stopp på buskörningen.

Skoterklubben anordnar också utbildningar som lär ut vad som gäller. Till exempel var man får eller inte får köra.

Men klubben når dessvärre inte ut till alla skoterförare. Per-Åke Persson berättar att det finns cirka 3 000 registrerade snöskotrar i Hudiksvall. Skoterklubben har bara 150 medlemmar.

- Men jag tror nog att alla känner till var man får köra. Det är bara det att en del struntar i det, säger Per-Åke Persson.

I Hudiksvalls kommun är det förbjudet att köra skoter i alla områden som har en stadsplan eller byggnadsplan.

- Man får inte köra på stadsplanerad mark, inte ens för att ta sig till en skoterled, förtydligar Per-Åke Persson.

Dessutom är det förbjudet att köra i parker, idrottsplatser, skidspår och skidbackar.

Det är inte heller tillåtet att köra på allmänna vägar, förutom kortast möjliga sträcka om terrängen är oframkomlig, eller om vägen behöver korsas.

Mer läsning

Annons