Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klotter kan kosta för förening

/

Någon gång under onsdagskvällen eller natten till torsdag har en fastighet tillhörande bostadsrättsföreningen Helenedal på Djupegatan klottrats ner.

– Det är beklämmande och tråkigt. Jag blev så ledsen när jag fick se det här, säger Elvy Forsström, ordförande i bostadsrättsföreningen.

Annons

Det var vaktmästaren som upptäckte klottret när han kom till arbetet tidigt på torsdagsmorgonen. Tags har sprejats på dörrarna till alla sopskåp som vetter ut mot Djupegatan.

– Vi vet inte säkert vem som ligger bakom det här och det finns inga vittnen vad jag vet. Men det kan inte vara småungar, för klottret sitter högt upp. Man undrar ju vad de har fått för uppfostran, säger Elvy Forsström.

De nu nerklottrade sopskåpen målades om så sent som för ett par år sedan. Det ligger pengar och arbete bakom att hålla fastigheten i skick.

– Vi underhåller och ser till att det är fint. Och så blir det så här, säger Elvy Forsström.

Saken är polisanmäld, men kostnaden för saneringen av klottret hamnar sannolikt på föreningen. Det är oklart hur mycket det kan komma att kosta i slutänden.

– Vi har ju försäkring, men jag vet inte vad den täcker i det här fallet. Och det brukar vara ganska hög självrisk på sådana här saker. Nu vet jag inte vad det kan kosta, jag får ta tag i det på måndag.

Bostadsrättsföreningen Helenedal består av 80 hushåll och kostnaden kan slå hårt mot föreningen. En saneringsfirma måste kontaktas och det kan vara svårt att få bort klottret. Det är viktigt att det görs på rätt sätt, annars kan underlaget ta skada och det blir fula märken i stället för ett återställande av den rena ytan.

– Jag blev så ledsen när jag fick se det här. Varför gör man så? Vi är en liten förening och vi har kostat på att måla sopskåpen, säger Elvy Forsström.

Händelser av den här typen rubriceras normalt som skadegörelse och utreds av polisen efter anmälan.

Mer läsning

Annons