Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klappinsamling för barnens skull

/
  • Över 200 julklappar har samlats in till barn, som kanske annars hade blivit utan paket.

Alla barn får inte uppleva julen på det sätt som de önskar. Det fick Round Table Hudiksvall att starta en klappinsamling för pojkar och flickor mellan två och tio år.

Annons

Julen är barnens högtid. Men många barn lever under omständigheter som gör att de får få eller inga julklappar alls. Så är det också i Hudiksvall. Med målet att få in 100 paket började insamlingen.

– Vi ville testa och se vad som skulle kunna hända. Eftersom vi är tolv stycken tänkte vi att vi åtminstone skulle lyckas få in lika många paket. Om det inte blivit fler än så hade det ändå varit bättre än inga alls, säger Andreas Gustafsson, Round Table Hudiksvall.

Men gensvaret skulle visa sig bli stort. Den 11 december gick de ut till sina vänner via Facebook och frågade om en julklapp eller en mindre summa pengar. Och redan samma dag kom de första paketen hem till Andreas Gustafsson.

– Det var superroligt. Och sedan har det fortsatt att rulla på. Vi är jätteglada över att så många velat vara med och stötta, säger han.

Omkring 100 privatpersoner, företag och organisationer har varit med och skänkt paket eller pengar.

Andreas Gustafsson berättar att de med hänsyn till barnens integritet valde att vända sig till Svenska kyrkan, som delar ut klapparna där de vet att de gör mest nytta. Antalet paket som har överlämnats uppskattas ha landat på mellan 220 och 230 stycken.

Klapparna har delats in i fyra olika kategorier beroende på barnens åldrar och om de ska ges till flickor eller pojkar.

– Det har varit en häftig grej att få göra och det känns roligt att det har blivit så fint mottaget, säger Andreas Gustafsson.

Mer läsning

Annons