Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klappar samlas till asylsökande

/
  • Systrarna Susanne Östh, till vänster, och Ann-Charlotte Sjölin, till höger, står bakom julklappsinsamlingen till de asylsökande på Svanbacken.

Det som började med ett kyrkobesök skulle snart utvecklas till stor julklappsinsamling till de asylsökande på Svanbacken.

Annons

– Man blir så glad över hur många vackra människor det finns som vill vara med och ge, säger Ann-Charlotte Sjölin.

Tillsammans med sin syster Susanne Östh besökte hon i söndags Delsbo kyrka. Båda slogs de över hur mycket folk som kommit dit.

– Ungefär hälften av alla som var där var asylsökande från Svanbacken. Prästen höll en stor del av mässan på engelska, och vi blev så berörda och började fundera över om vi kunde göra något för dem, berättar hon.

Så föddes idén om en julklappsinsamling. Ann-Charlotte Sjölin startade Facebook-gruppen Jul för alla - bidra du med, med förhoppningen om att alla de 170 personer som bor på Svanbacken ska få ett varsitt paket.

Redan ett dygn efter att gruppen skapats hade den fått över 90 anhängare, som vill vara med och bidra.

– Jag är övertygad om att alla på Svanbacken kommer att få en julklapp. Men man ger så mycket mer än bara klappen. De som bor där får också känna sig välkomna hit, säger Ann-Charlotte Sjölin.

Den sista dagen för att lämna paketen är på söndag, dagen före dopparedan.

– På julafton åker jag och min syster dit och tomtar för de som bor där. De är redan så tacksamma för allt och de kommer verkligen uppskatta det här. Jag har alltid vetat att jag ska hålla på med något som har med kärlek att göra. Det här känns helt fantastiskt, säger Ann-Charlotte Sjölin.

Mer läsning

Annons