Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kickstart på musikkarriären

/
  • På måndagen var det audition i Hudik till projektet Systrarna. Närmast i bild på vänster sida sitter projektledaren AnnaSara D. Formgren. – De här unga tjejerna ska få träffa varandra framför allt och få in lite ny inspiration, säger hon om projektet.

Många tjejer slutar med musik efter skolan – något som projektet Systrarna vill ändra på.

De vill kickstarta karriären för unga tjejer som brinner för sin musik.

På måndagen var det audition på Kulturhuset Glada Hudik.

Annons

Det nya projektet Systrarna letar engagerade tjejer som vill ha hjälp framåt i musikkarriären. Under november och december har det hållits audition runt om i länet och i går kväll hade turen kommit till Hudiksvall.

– Vi söker unga tjejer som skriver sin musik själv, som har ett engagemang och brinner för sin musik, säger projektledaren AnnaSara D. Formgren.

Ett tjugotal tjejer får chansen att delta i projektet. Under ett år ska de få inspiration och handfasta tips om allt från låtskrivande och scenframträdanden till marknadsföring. Till sin hjälp har de artisterna Kajsa Grytt och Isabel "Syster Sol" Sandblom, som ska vara tjejernas mentorer.

– Vi hoppas att de genom fina erfarenheter ska kunna stärka de här tjejerna för att ta dem framåt. De har inte glidit in på ett bananskal utan fått slå sig fram, säger AnnaSara D. Formgren.

Många tjejer slutar enligt AnnaSara D. Formgren med musiken efter att de lämnat estetiska programmet på gymnasiet. Om man inte spelar i ett band kan det vara svårt att hitta vägar att gå, förklarar hon.

– Vi hoppas att de efter det här året ska vara peppade och ha kunskaperna och verktygen för att ta sig framåt själva.

Projektet finansieras bland annat genom Musik Gävleborg, Statens Musikverk och Studiefrämjandet. Man har även sökt medel för nästkommande år.

– Tanken är att några av tjejerna ska fortsätta vara mentorer åt nästa års kull, säger hon.

En som deltog i auditionen på måndagskvällen var Ellinore Holmer som skriver egen musik.

– Jag har alltid älskat musik. Det är det jag vill hålla på med, säger hon.

Om hon får delta i projektet hoppas hon få hjälp med att nå ut mer.

– Jag vill komma ut och spela mer, säger hon

Mer läsning

Annons