Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonathan Holms stora medaljlycka – tog SM-brons trots allt: "Kände att jag var i bra form"

Han var missnöjd efter försöket på 110 meter häck. Men efter finalen stod Jonathan Holm med ett SM-brons runt halsen. – Det var bara att ladda om och göra sitt livs lopp, säger 22-åringen från Hudiksvall.

Annons

Strands IF:s stora friidrottsstjärna går från klarhet till klarhet. För två veckor sedan sprang han hem en guldmedalj på favoritdistansen på junior-SM i Hässleholm.

Nu slog han till med igen – men dagen på Sollentunavallen började inte speciellt bra.

Jonathan Holm berättar:

– Jag var väldigt passiv i försöket och det kändes som om jag inte sprang på full fart. Då drog jag tillbaka till hotellet och försökte nollställa mig själv.

– Sedan var det bara att ladda om och göra sitt livs lopp liksom.

LÄS MER: Jonathan Holm fick sin fullträff på SM: "Jag blundade efter sista häcken"

Jonathan Holm, Strands IF, kom trea på 110 meter häck på SM i Sollentuna.

I finalen flöt det också på betydligt bättre – i en motvind på 1.1 m/s.

– Jag fick en helt okey start, sen sprang jag väldigt bra fram till tionde häcken som jag slog i ganska hårt. Och på grund av det tappade jag fart. Men jag lyckades rädda upp det ändå.

– Men totalt sett ett bra lopp.

Holm sprang in på tiden 14.43. Åt segraren Alexander Brorsson från Athletics 24Seven fanns det inget att göra. Men till tvåan Anton Levin, Malmö AI, skiljde det bara sju hundradelar.

Frågan är mycket det påverkade att han slog i den sista häcken?

– Ett silver hade kanske varit möjligt. Men det är svårt att säga. Ibland är många väldigt snabba på den lilla sträckan som återstår in i mål, säger Holm.

LÄS MER: Inget nytt rekord för Holm på Nordiska-Baltiska mästerskapen

Jonathan Holm har visat fin form under hela augusti. Och han åkte också till SM med en medalj i tankarna.

– Förra helgen var jag och tävlade i Finland och sprang väldigt bra. Även då slog jag i en häck mot slutet av loppet. Men jag kände att jag var i väldigt bra form. Och skulle jag kunna göra samma lopp igen kunde det kanske räcka till en medalj.

Hur högt smäller en bronspeng på SM?

– Jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Men det känns förstås väldigt bra. Det borde väga högre än JSM-guldet. En fin avslutning på säsongen, säger Jonathan Holm.

Mer läsning

Annons