Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbet har börjat

/

Nu har jag utfört mina första arbetsuppgifter på vandrarhemmet. Först på listan stod att hjälpa till i köket och förbereda middag till 20 gäster.

Annons

Timmarna innan arbetet var jag minst sagt nervös. Tänk om jag förstör något och så står vi där med 20 hungriga gäster, som står och trampar väntandes på en middag, som jag precis har förstört? Som den positiva människa jag är tog jag mig samman, sa till mig själv att klart allt går bra! Han sätter dig säkert inte på de svåraste uppgifterna heller... (När jag sa Han, menade jag Steven, kökschefen på stället.)

På menyn stod färsk fiskpaj eller makaronicheese. Till detta serverades antingen potatis eller pommes frites och till efterrätt blev det olika sorters bär med vaniljgrädde/mousse.

Allt gick som tur var bra, och gästerna slapp bli utan middag den kvällen.

Morgonen efter var det dags för frukostservering och arbete på städavdelningen. frukosten var skrattretande enkel att göra, trots att det var engelsk frukost, som serverades. Städningen var inte heller speciellt svår. Dock blev det en hel del arbete, då det var utcheckning för 68 gäster den morgonen. Det var bara att riva ut sängkläderna och lägga i nya, dammsuga, moppa, tvätta toaletter och en hel del andra sysslor. Trots att vi var tre unga, starka och kvicka tjejer som delade på arbetet tog det oss ungefär fyra timmar att göra klart allt. Det är skönt att ha kommit igång med arbetet och tur är väl det, för mycket mer väntar runt hörnet.

Mer läsning

Annons