Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har inget med det gamla att göra"

Hälsingeschakts vd vill inte förknippas med svartlistat företag. Men det nya företaget startades av släktingar till den brottsmisstänkte företagaren.

Annons

När Jörgen Persson förra veckan köpte upp inkråmet i det bolag som svartlistats av Hudiksvalls kommun och NCC berättade han att verksamheten skulle få en nystart med det nybildade bolaget Hälsingeschakt AB.

Han poängterade också att han inte hade något att göra med det svartlistade bolaget, eller med de personer som misstänks för brott i samband med brott mot näringsförbud.

Men hans företag Hälsingeschakt AB, visade sig vara startat av två bröder till den företagare som misstänks för brott mot näringsförbud.

Jörgen Persson berättar att anledningen till att han köpte bolaget som startats av bröderna, var att han fått veta att det är enklare att köpa ett befintligt bolag. Att starta ett helt nytt bolag tar längre tid.

Varför köpte du i så fall inte det företag som redan hade inkråmet med maskiner och anställda?

- Det företagsnamnet var nedsvärtat och jag ville inte ha något att göra med det gamla.

Du tror inte att det nya bolaget kan svärtas ner genom att bröderna till den brottsmisstänkte startade bolaget?

- Nej, jag tänkte inte så. Men nu när du ringer och ställer frågor tror jag att det hade varit bättre att starta ett helt nytt bolag. Det är jättetråkigt om jag ska tvingas att dras med det gamla. Jag har ingenting med det att göra.

Att det gamla bolaget svartlistades berodde på att en utredning om brott mot näringsförbud hade inletts. Åklagaren misstänker att ett företagarpar, som båda har dömts för brott och som då hade näringsförbud, drev firman. En tredje person, som stod som formell vd för företaget, misstänks för medhjälp till överträdelse mot näringsförbud.

Jörgen Persson poängterar att dessa personer inte har någonting att göra med företaget Hälsingeschakt. Han äger själv 100 procent av aktierna i bolaget.

På kommunen är man nöjda med att inkråmet köpts upp av Hälsingeschakt AB, och de ser inga problem med att snöröjning kan komma att utföras av Hälsingeschakt. På NCC säger man att det är för tidigt att uttala sig om det nya bolagets tjänster kommer att nyttjas.

Det svartlistade bolaget har haft omfattande uppdrag åt Hudiksvalls kommun, Hudiksvallsbostäder och bland annat vägunderhåll på uppdrag av NCC.

Mer läsning

Annons