Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isbana i Delsbo invigd

/

Tack vare engagerade föräldrar har barnen i Delsbo fått en egen isbana.

Annons

Isbanan vid Ede skola har funnits i några veckor, men på söndagen hade föräldrarna arrangerat en lite mer officiell invigning som firades med gratis korv och läsk som några butiker i Delsbo hade sponsrat.

Isbanan är en viktig fråga för Delsbo, säger Jennie Hedqvist, ordförande i skolans föräldraförening, och Viktoria Johansson som är medlem i styrelsen. De har inte haft en skridskobana på ett par år.

– Det gjordes ett försök i fjol, men det blev inte så jättelyckat. Nu tyckte vi att vi borde ta tag i saken, säger Jennie Hedqvist.

De är nöjda med att barnen nu har fått tillgång till en bra, enkel utomhusaktivitet, men anser också att skridskobanan egentligen borde vara Hudiksvalls kommuns ansvar. Kommunen har visserligen beviljat ett ekonomiskt bidrag, men föräldrarna hade gärna sett att kommunen hade tagit på sig hela ansvaret.

– Kommunen har ju isbanor i Hudiksvall också, konstaterar Jennie Hedqvist.

– Det är en skola med 400 barn och banan har redan använts jättemycket. Det är jätteroligt att vi kunde göra det här för barnen, men det är lite skevt att kommunen bortprioriterar en sådan aktivitet, tillägger Viktoria Johansson.

Mer läsning

Annons