Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling för Frobbe-staty

/

Nyligen bortgångne Sture "Frobbe" Froberg har plats i många hjärtan i Iggesund. Nu finns det en önskan om att "Frobbe" blir en bronsstaty.

Annons

– Jag tycker att det är viktigt att han inte glöms bort. Han förtjänar att kommas ihåg, säger Sune Nilsson.

"Frobbe" Froberg ägnade ett liv åt idrotten i Iggesund, påpekar Sune Nilsson. Han saknade familj, och började själv redan som tonåring att engagera sig i idrottsföreningens ungdomsverksamhet.

– Både fotboll och ishockey. Det finns ingen i Iggesund, från 65 år och yngre, som inte har haft något med honom att göra. Han var ingen fotbollsspelare själv, men valde att vara ungdomsledare i stället. Han skötte all statistik åt idrottsföreningen, och ägnade sig åt idrotten nästan dygnet runt i otroligt många år, berättar Sune Nilsson.

Efter "Frobbe" Frobergs bortgång ville Sune Nilsson göra något för att hedra den lokale eldsjälen. Tanken på en byst vaknade, och nu är tanken förankrad i idrottsklubben, Sune Nilsson ska själv administrera insamlingen, där 100 000 kronor är målet.

– Jag tror inte att det ska vara några problem att få ihop pengarna. Han har gjort ett så stort avtryck i Iggesund, och inte bara bland pojkar. Det var han som startade det första tjejlaget i fotboll i Iggesund.

När Camp Igge ska invigas, enligt planen i slutet av nästa år, hoppas Sune Nilsson att bysten ska vara på plats och bli avtäckt i samband med de övriga högtidligheterna.

Mer läsning

Annons