Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kritik mot Hudiksvalls sjukhus efter anmälan från anhörig

Sjukvården gjorde inget fel. Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter att en anmälan gjorts angående en kvinna som bland annat vårdats på kirurgkliniken i Hudiksvall.

Annons

Kvinnan, som var i 80-årsåldern, när hon uppsökte sjukvården första gången för buksmärtor och illamående, avled efter en lunginflammation på Hudiksvalls sjukhus. Hon sökte flera gånger hjälp för sina symptom. Kvinnan opererades i början av januari 2015.

Läs mer: Vårdsplatser försvinner när sjuksköterskor saknas

Efter operationen fick anhöriga beskedet att läget var allvarligt. I samband med operationen hade kvinnan även fått ned maginnehåll i lungorna som orsakade en lugninflammation. Kvinnan avled ett par dagar efter operationen.

En anhörig till kvinnan har gjort en anmälan till IVO. Den anhöriga skriver att om läkarna hade tagit kvinnan på allvar och tagit närsjukvårdens remisser på allvar hade kvinnan kunnat få adekvat behandling tidigare. Efter kvinnans död visade provtagning att hon hade cancer i magen.

Läs mer: Man dog när cancerkontroller uteblev

IVO gör bedömningen att kvinnan har vårdats på rätt sätt och att de undersökningar som symptomen har krävt har genomförts.

Mer läsning

Annons