Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kiosk i Bergmans- parken

/
  • – Parken är fin. Den är mer öppen än förr, och när det blir grönt blir det ännu finare, säger Ulla Westin, Hudiksvall.
  • Här finns det plats för kiosk, men det finns inga pengar att bygga för.
  • Urnan, som fanns i parken för länge sedan, har kommit tillbaka. Cirkeln är sluten i Bergmansparken.
  • Det skulle bli cykelkurer med tak, men det blev en öppnare lösning till sist.

Pengarna försvann ur investeringsbudgeten.

Annons

Två år har gått sedan träden i Bergmansparken fälldes, och förvandlingen av området mellan Västra Tullgatan och Drottninggatan körde igång. I allt väsentligt har förändringarna mitt i Hudiksvall gått som planerat, men vissa delar har inte kommit i mål.

Det gäller till exempel kioskerna i parken och på Västra Tullgatans korta gångavsnitt. Vattenspegeln som skulle finnas i parken ströks också ur åtgärdslistan.

– Den plockade vi bort. Anledningen var att den skulle ligga i markvinå, och bli för besvärlig ur underhållssynpunkt, säger Håkan Wenn, chef vid kommunens parkavdelning.

Bänkar har kommit på plats, och den belysning som skissades när planeringen var ny. Cykelhus blev cykelställ.

– Kioskerna är det enda som återstår, och den frågan har bollats mycket. Parken skulle ju vara en jättebra plats för försäljning. Men det är en fråga för tekniska förvaltningen, säger Håkan Wenn.

Små inbuktningar i gågatans västra kontur vittnar nu om grusade förhoppningar. Där skulle två kiosker ha byggts, den tredje i parken, och där finns ledningar framdragna för vatten, avlopp och el.

– Det fanns investeringspengar till att bygga kioskerna. Men det har varit många förändringar i investeringsbudgeten, och det blir hårda prioriteringar, säger Jan Kroppegård, chef vid kommunens tekniska avdelning.

Ännu i 2011 års budget fanns det pengar avsatta, förklarar Jan Kroppegård, men de försvann i en korrigering under året. I budgeten för 2012 finns inga pengar alls för kioskbygge i parken. Det finns intresserade som vill driva verksamheten, enligt Jan Kroppegård, men inga pengar till bygget.

Mer läsning

Annons