Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga nya hus på Parkhyllan

(Uppdaterad 09.11) Det blir inget bygge av Parkhyllan vid Håstaholmen i Hudiksvall.

Annons

Till en början verkade intresset för de två planerade bostadshusen på Parkhyllan Håstaholmen i Hudiksvall stort, men det blev aldrig tillräckligt många kunder som ville köpa en bostadsrättslägenhet och fastighetsbolaget KB Håstaholmen fick till slut lägga ner projektet.

Den första inflyttningen skulle ha skett den 1 maj i år. Men KB Håstaholmen fick lägga ner projektet, som var i storleksordningen 85 miljoner kronor. Intresset för att köpa en bostadsrätt var inte tillräckligt stort. Tyvärr, säger Roger Runesson, en av företagets ägare.
– Vi fick inte täckning för det som behövdes. Det är sorgligt.
Ett krav som bankerna hade var en täckningsgrad på 80 procent, vilket innebär att företaget hade behövt sälja 32 av de till att börja med 40 planerade lägenheterna. Men så många lägenheter lyckades de aldrig sälja, och under resans gång hoppade också några intressenter av. Till slut kom företaget upp i 70 procent täckningsgrad, men det räckte inte och därför beslutade styrelsen i höstas att avveckla projektet.


Roger Runesson menar att det till stor del berodde på den ekonomiska krisen.
– Det är ju så att det är många som blev lite skrajsna på grund av den ekonomiska situationen, flera som försökte sälja sina hus vågade väl inte. Folk drog sig ur och det viktiga är att det finns rätt antal intressenter, du ska ha en finansiering på det hela, säger han och fortsätter:
– Det här hade varit en väldigt fin möjlighet för Hudiksvall, egentligen behöver Hudiksvall ha ett tillskott på 35 till 40 lägenheter för att locka folk till staden. Det är en svår sak för hela kommunen att inte det här projektet lyckades.

Mer läsning

Annons