Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga egna datorer till Enångerselever

/
  • Politikerna Stefan Bäckström (C) och Caroline Schmidt (C) besökte klass tre och fyra på Enångers skola och berättade att de skulle få en smartboard i klassrummet.

Treorna på Enångers skola vill ha egna datorer till skolarbetet. De skrev brev till ett par politiker och på torsdagen fick klassen besök av Stefan Bäckström (C) och Caroline Schmidt (C).

Annons

Eleverna tröttnade en dag på att behöva turas om att få använda några få datorer.

I ett handskrivet brev vände de sig till både lärandenämndens ordförande Stefan Bäckström (C) och kommunalrådet Caroline Schmidt (C). De skrev att om de fick bärbara datorer skulle det underlätta deras skolarbete.

Istället för att svara brevledes, besökte politikerna skolan.

Men några datorer blev det inte. Däremot ska fyra så kallade smartboards levereras till skolan i höst.

Stefan Bäckström förklarade att det har gjorts en stor satsning på att alla lärare och elever på högstadiet och gymnasiet ska få egna datorer. Och i nuläget finns det inga pengar att göra samma sak för de yngre eleverna.

Enångers rektor Johanna Örnehag var glad över att kommunen centralt skjuter till pengar för smartboards, och berättar att i Iggesund har det tagits pengar ur skolans egen budget. Hon vill digitalisera skolan mer och det har tidigare inte satsats på det i Enånger.

- Det är en framgångsfaktor, säger hon och ser att skolan måste utvecklas och jobba på ett annat sätt och släppa mer traditionella undervisningsmetoder.

Treorna uppskattade att de fick besök av politikerna.

- Det var roligt, för att de inte skrev brev, säger Linn Mika Elfstrand.

- Och att de tog sig tid att komma hit. Men det var synd att vi inte fick datorer, säger Nora Adler.

Mer läsning

Annons