Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesundsbo får fängelse för misshandel

Två månaders fängelse. Det blev straffet för en 32-årig man från Iggesund som nu har dömts för misshandel och narkotikabrott.

Annons

I juni i år kallades polisen till mannens särbos lägenhet. När de kom dit satt mannen på en bänk utanför lägenheten, medan kvinnan var inne i bostaden. Hon uppgav att hon hade blivit slagen i ansiktet av 32-åringen. Kvinnan hade en skada under ena ögat.

Redan i november i fjol hade polisen tillkallats, och då såg en polis hur mannen slog kvinnan.

Båda två har missbruksproblem och uppger att de inte minns något eftersom de var berusade de gånger mannen ska ha misshandlat henne. Enligt kvinnan var hon dessutom berusad vid de förhör som hållits med henne.

Hudiksvalls tingsrätt anser att det trots det finns tillräckliga skäl att döma mannen för misshandel, dels på grund av dokumenterade skador, dels på grund av att kvinnan lämnade detaljerade uppgifter vid förhören.

Kvinnan har sagt att hon ska fortsätta relationen och tingsrätten konstaterar att det erfarenhetsmässigt ofta är så att en kvinna i sådana fall tar tillbaka sina tidigare lämnade uppgifter. Därför finns det anledning att ställa sig skeptisk till hennes påstående om minnesförlust, menar tingsrätten. Däremot saknas det bevisning för att mannen ska ha hotat henne.

Mannen erkänner narkotikabrott.

Mer läsning

Annons