Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudikungdomar i kravallområde

/

Fyra artonåringar från Hudiksvall volontärarbetar just nu på ett fritids i London, bara några kilometer från kravalldrabbade Camden.

Annons

- Dagen efter de första upploppen åkte vi till Camden. Det var fullständigt kaos, säger Johan Norin, 18 år, från Forsa.

Trots att det fanns spår efter mycket våldsamheter i Camden kände sig Johan Norin inte hotad.

- Nej, det var avspärrat och otroligt mycket poliser. Det kändes snarare spännande, säger han.

Johan Norin säger att Camden känns väldigt avlägset Hornsey, där de bor. Egentligen ligger stadsdelarna bara några kilometer ifrån varandra.

- Camden är som en annan världsdel. Hornsey känns som ett riktigt rikemansområde medan Camden är stället där man blir varnad för att gå med öppen väska, säger Johan Norin.

Han har hållit sig i Hornsey de närmaste dagarna men tror att det går bra att resa runt i London igen till helgen. På vardagarna arbetar han som barnledare på ett fritids som drivs av YMCA, den brittiska motsvarigheten till Kfum.

- I går ryktades det om att parken där vi befann oss med barnen skulle stormas, då gick vi hem tidigare. Jag tror också att flera föräldrar hämtade hem sina barn. Men det hände aldrig något i parken och i allmänhet är det lugnt, säger han.

Johan Norin märker av upploppen tydligast på att de engelska fritidsledarna stannar upp varje gång de går förbi TV:n och fäller någon upprörd kommentar.

- "Vad är det för idioter som gör så här? Vilka är de?" brukar folk utbrista, säger Johan Norin.

Mer läsning

Annons