Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvallsbostäder anmäler falsk profil

/

(Uppdaterad19:28) Hudiksvallsbostäder anmäler en fejkad Facebooksida, med inlägg som påstås vara från det kommunala bostadsbolaget.

Annons

Förra veckan startade någon upp en sida på Facebook i namnet Hudiksvalls bostäder. På sidan har inlägg gjorts om att Hudiksvallsbostäder bara tänker skotta i finare områden, att personalen mest vill sitta och fika, samt att mögel i lägenheterna inte är farligt.

"Holy crap! Det har snöat som tusan i natt och under morgonen som ni säkert har märkt. Vi blev helt tagna på sängen av detta, det fanns ingen varning om att det skulle snöa som vi såg det, så vi beklagar att det är lite rörigt för er boende just nu. Vi arbetar.. eller, ja.. vi pratar om att kanske försöka kontakta några som kan ploga och skotta bort snön så ni kan gå ut igen. Men tills vidare kan ni alltid titta på TV eller så." Så står det i ett av inläggen, och även om många har förstått att sidan inte är äkta finns det de som tror att Hudiskvallsbostäder ligger bakom inläggen och tar illa vid sig.

- Det är tråkigt att se en sådan här sida. Det är någon som går ut och gör raljerande inlägg och det skadar både oss och vår personal, säger Nils-Erik Blomdahl, VD för Hudiksvallsbostäder.

På Facebooksidan anges att det är det kommunala bostadsbolaget Hudiksvallsbostäder som ligger bakom inläggen, och bland kontaktuppgifterna används bland annat Hudiksvallsbostäders hemsida.

Men det är inte Hudiksvallsbostäder som har startat sidan.

- Jag sitter just nu och gör en anmälan om varumärkesintrång, säger Nils-Erik Blomdahl.

Han berättar att de kommer att kontakta Facebook och be dem stänga ner sidan.

Det kan också komma att bli aktuellt med en polisanmälan.

Under måndagskvällen hade Facebooksidan bytt namn och tidigare inlägg raderats.

I beskrivningen hade personen bakom sidan skrivit att sidan absolut inte ska ses som seriös.

Mer läsning

Annons