Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvalls lucia lottad

/
  • Siw Stomberg från Lions och Börje Edoff från IOGT-NTO drog lotten med namnet på Hudiksvalls lucia för 2012. Foto: Ulf Borin
  • Förra årets lucia, Beatrice Hallberg, Hudiksvall, överlämnade blommor till årets lucia, Emma Bergman, 17 år, Maln i Hudiksvall.
  • Årets lucia, Emma Bergman, tillsammans med mamma Lisa och pappa Patrik Bergman hemma på Maln, där det vankades tårta igår kväll

Årets lucia i Hudiksvall är Emma Bergman, 17 år, Maln.

Det stod klart efter lottdragningen på onsdagsförmiddagen. Igår kväll avslöjades namnet när luciakandidaterna samlades.

Som traditionen bjuder åkte luciakandidaterna sedan runt i Hudiksvall med täckta ansikten och avslutade resan hemma hos lucia, där det vankades tårta.

– Det här kom verkligen som en överraskning, säger 17-åriga Emma Bergman, Maln.

Annons

I mitten av november ägde uttagning till årets lucia rum på Sankt Jakobsgården i Hudiksvall, med Rune Broberg, på piano .Börje Edoff från IOGT-NTO samt Siv Stomberg från Lions.

Igår stod det klart att årets lucia heter Emma Bergman. På traditionsenligt vis åkt alla tjejer runt i Hudiksvall, med ansiktena täckta med papperspåsar, innan det hela avslöjades vem som skulle få bära luciakronan i år.

– Jag hade inte en aning att det skulle bli jag men på slutet kände man att vi var runt Malnområdet. Men det var inte förrän vi tog av oss papperspåsarna som jag var helt säker. Jag känner mig taggad. Det är både spännande och annorlunda att vara lucia, säger Emma.

I dag, torsdag, ska alla tjejerna fotas. Därefter väntar ett 60-tal framträdanden på olika ställen, runt om i Hudiksvalls kommun, är inbokade.

– Det är full rulle för tjejerna nu. På torsdagen väntar fotografering. Sedan är flickorna ledig tills på fredag, då de uppträder på Röda korset. På söndag och måndag är de lediga innan genrepet den 11 december, kröning den 12 december i kyrkan och sedan avslutning den 20 december. Tjejerna kommer att uppträda på ungefär 30 ställen. Men sammanlagt blir det upp till 60 framträdanden. På lucia den 13:e december är de på alla avdelningar på sjukhuset, säger Siw Stomberg.

Mer läsning

Annons