Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmen tror ny garanti kan bli konkurrensfördel

Nu lanserar Holmen en återväxtgaranti för sina leverantörer. Syftet är att bättre kunna hjälpa skogsägare som fått planteringar förstörda av sork, insekter och andra ovälkomna gäster.

Annons

Föryngringen av skog är en viktig investering, såväl för den enskilde skogsägaren som för skogsbruk och miljö i stort. När nya plantor sätts läggs grunden för ny, livskraftig skog. Men. Det kan också bli problematiskt och kostsamt, då insekter, sork, vilt, svamp eller frost orsakar skador på nyplanteringar.

Att Holmen nu, i samband med Elmia Skogmässan, lanserar en återväxtgaranti kan förhoppningsvis förändra situationen.

– Med en återväxtgaranti kan vi erbjuda leverantörer ytterligare ett skäl till att samarbeta med oss. Vi är det enda skogsbolag som gått ut med en sådan här garanti och vi tror det kan bli en konkurrensfördel, säger Stefan Molund, marknadschef Holmen Skog, region Iggesund.

– En föryngring är en stor investering och många faktorer påverkar utfallet. För den som avtalat med oss om både avverknings- och återväxtuppdrag ingår återväxtgaranti förutsatt att den är tecknad efter 1 juni i år. Det kommer att bli en kostnad för oss, som varierar beroende på hur stort hjälpplanteringsbehovet blir, men vi ser detta som en investering och för oss är nyttan att skogsägare ser detta som ytterligare en anledning att samarbeta med oss.

Mer läsning

Annons