Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Höll på kosta honom livet"

24-åringen ringde två SOS alarm två gånger, men fick ingen hjälp. Nu frågar sig pappan varför?

Annons

Den man som var nära att drunkna i hamnbassängen i Hudiksvall för drygt en vecka sedan, fick ingen hjälp. Enligt uppgifter, som också bekräftas av polisen, ringde 24-åringen SOS alarm två gånger. Dels när han låg i vattnet i hamnen, men dels också en gång tidigare.

– När han ringde talade han om att en grupp personer förföljde honom, säger mannens pappa, som vill vara anonym.

Han berättar att sonen känt ett obehag och därför börjat gå fortare. Plötsligt kände han en knuff och sedan låg han i det kalla, mörka vattnet i hamnbassängen.

I vattnet ringde han SOS alarm igen. Vittnen har sagt att när de larmade fick de till svar från SOS att de tidigare fått in ett larm, men att de inte visste vilken hamn den nödställde befann sig i.

Nu frågar sig pappan vad som har hänt, och varför hans son inte fått hjälp tidigare?

– Man blir så frustrerad. Det höll på kosta honom livet, säger han.

Daniel Lundin, tillförordnad produktionschef i Gävle på SOS alarm, har själv lyssnat på samtalen ifråga och bekräftar dessa. Han säger att det första samtalet kopplades direkt till polisen, men att det var svårare att höra vad 24-åringen sa när han ringde den andra gången.

– Det var ett ohörbart samtal, varför vet jag inte. Men prova att doppa din telefon i vatten och sedan ringa, säger Daniel Lundin.

Polisen har begärt in uppgifter från SOS för att reda ut vad som hänt och varför mannen inte fick hjälp med en gång.

Mer läsning

Annons