Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hit flyttas babysimmet när Iggesundsbadet renoveras

/
  • De små barnen kommer få gå på babysim i Hudiksvall från och med mitten av januari.

När Iggesunds badhus ska renoveras måste anläggningen stängas. Nu är det klart att babysimmet flyttas till Hudiksvall under tiden.

Annons

– Det känns jätteroligt att vi har kunnat lösa det här. Det är en väldigt viktig verksamhet och det känns bra att vi kan fortsätta att jobba med vattensäkerhet med de minsta barnen, säger Ulrika Ringnér, enhetschef för badhusen och idrottshallarna i Hudiksvalls kommun.

Från och med den 18 januari kommer babysimmet att vara i sjukhusets lokaler i Hudiksvall. Där finns det en bassäng för rehabiliteringsträning som kan användas för babysimmet.

Läs mer: Iggesundsbadet stängs för renovering

I dag är det nio grupper med barn och föräldrar som har undervisning i Iggesund på måndagar. Efter årsskiftet kommer det att hållas undervisning för sex grupper på måndagar och fyra grupper på fredagar. Nästan 80 barn deltar i dag på babysim som anordnas för barn från tre månaders ålder.

– Eftersom det är så pass lång stängning av badhuset i Iggesund hade vi riskerat att föräldrarna hade valt att åka till något annat badhus. Det känns bra att vi kan fortsätta att erbjuda babysim inom kommunen, säger Ulrika Ringnér.

Läs mer: Konkurs påverkar renovering av badhus

Efter den senaste renoveringen i badhuset har det visat sig att bastun i båda omklädningsrummen byggts på fel sätt och måste göras om. Och i samband med det måste även duschutrymmena göras om. Badhuset i Iggesund ska enligt planerna öppna för allmänheten igen den 1 september. Fram till dess kommer babysimmet alltså att hålla till på sjukhuset.

– Det kommer inte bli någon annan skillnad för föräldrarna och barnen än att de får åka till Hudiksvall i stället för till Iggesund. Det är en bra bassäng, så det kommer att bli bra, säger Ulrika Ringnér.

Läs mer: Fler fuktproblem i badhus

Mer läsning

Annons