Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlig knuttetur

/
  • Ett av de hemliga målen var mopedutställningen hos motorklubben VM 50 cc i Harmånger. Där passade Hasse Persson på få en bild på knuttegänget framför klubbladan.

Den nionde hemliga kulturturen på motorcykel, med Hasse Persson på ledarhojen, rullade i år genom de nordöstra delarna av Hälsingland.

Annons

Det var cirka 50 motorcyklar med på turen, som började på Ystegårn i Hillsta. Drhach Magilla bjöd på uppvisning på sin bruksnordsvenska häst klädd i riddarrustning på torsdagsmorgonen.

Det ostadiga vädret gjorde att raden av motorcyklar på vägen inte var riktigt lika lång som vanligt i år.

– Det gör inget om det regnar lite när man åker motorcykel, men solen har följt oss under hela förmiddagen, berättade Hasse Persson, efter en rundtur på Rönnskär i Stocka.

Knuttegänget gjorde ett av dagens många stopp vid den gamla kyrklogen i Harmånger, där motorklubben VM 50 cc har sin klubblokal. Sven-Erik Svensson visade bland annat klubbens stora utställning av gamla mopeder och berättade om klubbens verksamhet i direktsänd radio, innan hela knuttegänget brummade vidare mot nästa hemliga mål.

– Jag vill att deltagarna i Kulturknutters inte bara ska få en heldagstur på motorcykel efter fina vägar. De ska också få se platser de inte vet finns och möta nya människor, berättar Hasse Persson.

– Redan i dag har jag nästa års resa i huvudet. Jag jobbar med folk hela dagarna och framför allt lyssnar ja på dem. Det är så jag får uppslag till mina hemliga turer, berättade han vidare.

Mer läsning

Annons