Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektiskt på familjerådgivningen

/

Hudiksvalls kommun har lagt ut familjerådgivningen på upphandling. Under tiden växer sig köerna veckolånga.

Annons

I en månad har nu Ulla Hjelm ensam arbetat på familjerådgivningen i Hudiksvall. Sedan en tidigare anställd har valt att sluta, och kommunen har lagt ut rådgivningen på upphandling växer sig köerna veckolånga. Planen är att spara pengar och få en större kompetensutveckling, men familjerådgivaren Ulla Hjelm tror att det kan innebära problem.

– Som det är nu får ett par vänta i 3-4 veckor för att få en tid hos oss. Det fungerar inte. När de har problem måste man kunna få hjälp på en gång, säger hon.

Familjerådgivningen har nu legat ute på marknaden i några veckor. I slutet av juli kommer Individ- och familjeomsorgens förvaltningschef Ulrika Wenn, en representant från inköp Gävleborg och socialchefen i Bollnäs kommun att se över de eventuella buden och sedan bestämma hur framtiden kommer att se ut. Enligt Ulrika Wenn kommer kommunen att kräva att familjerådgivningen även i fortsättningen kommer att finnas kvar i Hudiksvall och Ljusdal och också att de ska överta den personal som redan nu arbetar på platserna.

– När vi slår ihop familjerådgivningarna blir det ett större arbetslag och vi får större möjligheter till kompetensutveckling, säger Ulrika Wenn.

Mer läsning

Annons