Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du åka skidor

/

Plocka fram längdskidorna eller slalompjäxorna. I Hudiksvall och Nordanstig finns det minst 16 platser du kan åka längdskidor på. Och flera orter i norra Hälsingland erbjuder utförsåkning.

Annons

I Hudiksvall och Nordanstigs finns det många möjligheter att ge sig ut i skidspåren. I de båda kommunerna finns det minst 16 platser med skidspår som är preparerade. De allra flesta skidspåren har också belysning för att man ska kunna åka skidor även när solen gått ned. I de allra flesta fallen är det föreningar som ser till att skidspåren underhålls och hålls öppna för allmänheten. Vill man inte åka skidor i ett elljusspår så erbjuder bland annat Sjuvallsleden skidåkning mellan vallarna. I helgen räknar man med att delar av Sjuvallsleden kommer ha färdiga skidspår.

Christer Hedberg passade på att träna lite skidåkning på torsdagseftermiddagen. Han körde ett pass på skidstadion i Hudiksvall.

– Jag passade på att börja åka så fort snön kommer, säger Christer Hedberg. Han berättar att han tränar för att försöka åka öppet spår under Vasaloppsveckan nästa år.

Om utförsåkning lockar mer än åkning på längden så öppnar både skidbackarna i Hassela och Järvsö under lördagen. Flera av deras nedfarter kommer att vara öppna från och med helgen. Hedebacken i Hudiksvall räknar med att kunna öppna i mellandagarna.

Mer läsning

Annons