Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han har en golfbana på tomten

/
  • Adrian Thorins kompisar var alla sugna på att golfa under lördagen. David Thelin Pesämaa provade formen innan Adrian Garden Open invidges.

En golftävling i trädgården, varför inte? Så tänkte i alla fall 12-årige Adrian Thorin från Hudiksvall och bjöd in sina kompisar till femhålsrunda.

Annons

– Det är bara roligt. Jag har många kompisar som spelar och det finns alltid saker att göra på golfbanan, säger Adrian Thorin, samtidigt som tidningen får en guidad tur runt trädgården på Jakobsbergsvägen. På lördagen anordnade Adrian Thorin nämligen en golftävling för sina kompisar, Adrian Garden Open.

Att sätta upp en femhålsbana på tomten är något utöver det vanliga, men har man en green på samma plats så varför inte.

– En dag kom jag bara på att det vore roligt, säger han och berättar att idén kommer från hans kompis i Forsa som två år har haft en fotbollscup på gården.

Han har själv ritat femhålsbanan där alla hål går till en och samma green. Det är en knivig bana som kräver sin golfare. På hål tre måste man till exempel, antigen gå runt huset, eller ta sig över det.

– Jag kommer att satsa på att slå över, säger Adrian Thorin.

Efter en runda var det fikapause och sedan körde killarna ett varv till på trädgården innan det stod klart vem som först fick välja pris från det välförsedda prisbordet.

– Jo, men jag vill nog vinna min egen tävling, säger Adrian Thorin innan det är dags att slå ut första boll från tee. Fooooore!

Mer läsning

Annons