Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är en av Sveriges bästa berättare

SM i berättarslam avgjordes under helgen i Norrköping. Anders Sandkvist från Delsbo tävlade, och slutade på en fjärdeplats.

Annons

Berättarslam är en lekfull tävling i muntligt berättande som kryddas av humor, hjärta och list. Publiken har en aktiv roll och det gäller att visa sin personlighet som berättare.

Anders Sandkvist, 56 år, från Delsbo var en av sju deltagare.

– Allt är tillåtet i berättarslam. Du kan berätta en saga, berättelse, om ett äventyr, en dröm eller ett bra tv-program du har sett. Vad som helt, men du ska berätta det med egna ord, säger Sandkvist, som har sysslat med berättande i över 30 år, och tävlat i sex år.

Under tävling har man 15 minuter på sig att berätta sin historia. Domarna, som är gömda i publiken, bedömer sedan berättarens framträdande, inlevelse, hur man uttryckt sig.

Hur gick det för Anders Sandkvist då?

– Tyvärr kom jag bara fyra, fast det är inte illa pinkat egentligen. Klart att jag hade velat vara med i toppstriden, men jag är ingen dålig förlorare, säger Anders som berättade om ett kungabesök på Lassekrog någon gång under 1700-talet.

Vann gjorde Stockholmaren Pelle Olsson som berättade om hur man känner sig när man cyklar ikapp en sportbil i Huddinge centrum

Mer läsning

Annons