Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Emelie Envall!

Annons

Emelie Envall, 25 år och uppvuxen i Delsbo, som är ansvarig för genomförandet av den nu inställda Arvikafestivalen.

Vad har hänt med festivalen?

– Festivalen har funnits i 19 år och det här skulle ha blivit det 20:e. Tyvärr behövde vi i måndags ta beslutet att ställa in årets festival på grund av för få sålda biljetter. Det var otroligt tungt att behöva fatta ett sådant beslut, men det var det enda rätta att göra. 

Var det här väntat för dig som arrangör?

– Jag trodde aldrig att vi skulle behöva ta ett sådant beslut. I en bransch som denna går det dock aldrig att veta i förväg exakt hur resultatet kommer att bli och det är först när man närmar sig festivalen som det går att säga det ena eller andra. Vi har varit många som kämpat för att få genomföra Arvikafestivalen 2011.

Du har jobbat länge med festivalen, vad tänker du om det?

– Det här är mitt tredje år i ledningsgruppen och under dessa år har festivalen blivit en stor och enormt viktig del av mitt liv. Den har varit en språngbräda ut i ett spännande arbetsliv, den har varit en plats där allt är möjligt och inga gränser finns.

Tre år kanske låter mycket, men i den här festivalen finns det människor som i 10, 15 eller nästan 20 år jobbat med att tillsammans skapa något stort. I alla dessa år har festivalen engagerat tusentals människor, hjälpt människor att växa och skapat minnen för livet. Det är så många jag hade velat skapa den tjugonde Arvikafestivalen för.

Vad händer nu? 

– Just nu jobbar vi fortfarande med att kontakta alla inblandade parter. Vi kommer att lämna in en ansökan om konkurs och när en konkursförvaltare valts blir det upp till denne att reda ut allt.

Vad som sker med Arvikafestivalen i framtiden går inte i nuläget att svara på. Men självklart hoppas jag att något stort kommer att skapas av unga, peppade människor.

Mer läsning

Annons