Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hala blir ny ordförande

/
  • Hala Mohammed, till vänster i bild, har valts till ny ordförande för Röda Korsets ungdomsförbund.

Röda Korsets ungdomsförbund har fått en ny ordförande. Hala Mohammed, uppvuxen i Hudiksvall, tillträder den 1 augusti efter att enhälligt ha röstats fram bland ledamöterna.

Annons

– Det är jättekul. Det var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv, säger Hala Mohammed.

Hala Mohammed har varit aktiv i Röda Korsets ungdomsförbund sedan hon flyttade från Hudiksvall till Malmö för sex år sedan. Där har hon varit ordförande för lokalförbundet i tre år.

– Det ska bli roligt att få jobba med det på heltid, säger Hala Mohammed som nu kommer lämna sitt nuvarande jobb som projektsamordnare på Malmö stads avdelning för trygghet och säkerhet för att flytta upp till Stockholm.

Hennes mandatperiod sträcker sig två år framåt. Vilka frågor som Röda Korsets ungdomsförbund kommer arbeta med under den tiden bestämdes förra året. Bland annat kommer förbundet arbeta för att alla kommuner ska ta emot ensamkommande flyktingbarn och arbeta för att minska främlingsfientligheten med hjälp av undervisning i skolorna.

Bland annat har de tagit fram ett textbaserat rollspel som heter På flykt där tanken är att deltagarna ska få en inblick i hur det kan vara att fly från sitt hemland.

– Det finns en föreställning om att det bara är att sätta sig på ett flyg, men så är det ju inte, säger Hala Mohammed.

Mer läsning

Annons