Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haime är utmanaren från Näsviken: "Klump i halsen när jag såg gladiatorn"

Gladiatorerna står uppradade och gormar, men Haime Jansson backar inte. Han har siktet inställt på målet: Att vinna.

Annons

Han är på besök hemma hos familjen i Näsviken, en paus i tillvaron. Den senaste tiden har han varit fullt upptagen med att tävla i årets säsong av tv-programmet gladiatorerna, som precis har börjat sändas.

Här berättar Haime Jansson om sin styrka som utmanare i gladiatorerna:

En tävling som handlar om mängder med deltävlingar, innan deltagarna ens når fram till tv-rutan. Haime Jansson, har däremot vetat sedan länge att det är de riktiga gladiatorerna han ska möta.

Varför sökte Haime Jansson till gladiatorerna?

– Det var självklart, när jag var liten var jag i Gävle och kollade på gladiatorerna. Jag fick autografer av Hero och Amber, det var jäkligt coolt. Jag minns att jag tänkte att så där vill jag bli när jag blir stor, säger Haime Jansson.

Nu är han där och den 30 april sänds hans första möte med gladiatorerna i rutan.

– Det blev som en liten klump i halsen när jag såg gladiatorn framför sig, inte så att jag blev nervös. Men man ser att det här kommer att göra ont. Så en blandning mellan lite rädsla och respekt kanske.

Hör Haime Jansson berätta om den tuffaste gladiatorn:

Haime Jansson har förberett sig väl i Göteborg, staden där han bor sedan fem år tillbaka.

– Jag löptränar väldigt mycket och är med i ett team som heter MIT, vi tränar hinderbana.

Nu pratar vi inte lågstadiets hinderbana utan det mer extrema slaget som Tough Viking. En hinderbana i vatten, lera och diverse andra möjliga hinder.

Träna har alltid varit en del av Haime Janssons vardag, ett sätt att processa känslor och fylla på med energi. Men det var först efter en mellanperiod, som han kallar det för. En period då livet är lite tyngre som han bestämde sig för att sätta upp tränings- och tävlingsmål, det var också då tanken på gladiatorerna tog form.

Hör Haime Jansson berätta om förberedelserna:

Tävlingen har så här i efterhand inte bara bjudit på utmaningar och gladiatorer, en del härliga vänner har också dykt upp.

Hur det går för Haime Jansson i gladiatorerna återstår att se, för det är omöjligt att få honom att avslöja någon detalj.

Läs även:

De är kändisarna i "Gladiatorerna"

Gladiatorer kom till Söderhamn

Gladiatorn Kitsune besökte Ljusdal

Mer läsning