Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gröna systrar firar 10 år: "Ett roligt minne är när vi körde amaryllisar i en traktor i snöstorm"

Handelsträdgårdens ägare och vd, Carina Wilhelmsson blickar tillbaka på de första tio åren.
– Det känns fantastiskt, säger hon.

Annons

Under onsdagskvällen bjöd Gröna systrar på en lyskväll i Finflo strax utanför Hudiksvall. Förutom trädgårdsinspiration fick besökarna lyssna på Emilia Glugg med band. Personalen i trädgårdsbutiken arbetade med förberedelserna in i det sista.

– Det är nyttigt att stanna upp lite, oftast vill jag bara borra ner mig och jobba mycket. En sån här kväll får mig att titta upp och se vad vi faktiskt har åstadkommit under de här åren.

Se i tv-klippet här nedan där Carina Wilhelmsson berättar anekdoter från de tio första åren med Gröna systrar, bland annat om gången då de fraktade amaryllisar i en traktor i en snöstorm.

Handelsträdgården ligger i en sluttning intill en granskog med utsikt över åkrar där kor betar. Carina Wilhelmsson har alltid varit trädgårdsintresserad och intresserad av design och form. Visionen när hon startade Gröna systrar tillsammans med sin syster Mia, var att skapa en oas.

– Det låter kanske töntigt. Men vi ville visa att en trädgårdsbutik kan vara mer än att bara sälja växter. Vi vill ge kunden en helhetsupplevelse, säger Carina Wilhelmsson.

Carina Wilhelmsson gör de sista förberedelserna innan de öppnar upp för lyskväll hos Gröna systrar.

Läs också: Passion, systerskap och skitiga naglar.

Företaget har idag åtta anställda och här arbetar florister, trädgårdsmästare, trädgårdsingenjörer och dekoratörer. På sommaren anställs även personal till kaféet.

– Det viktigaste är att vi har roligt tillsammans. Alla bidrar och vi bygger vidare på varandras idéer. Jag har fantastisk personal och det är det som gör att man orkar som egenföretagare, säger Carina Wilhelmsson.

Carina Wilhelmsson är vd på Gröna systrar och hon berömmer sin personal och tycker att det är viktigt att de har roligt tillsammans.

Det finns många idéer för framtiden och en förhoppning är att de ska kunna odla mycket mer själva.

– Dels för att vi ska kunna sälja i vår butik och dels för att kunna använda det i vårt kafé. Men också för att kunna erbjuda självplock, säger Carina Wilhelmsson.

Läs också: Gröna systrar tar över butiken Växthuset

Under torsdagskvällen fortsätter jubileumsfirandet med mer musik av Emilia Glugg och Dan Viktor med gästspel av G-A och Klint-Olle.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning