Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goda grannar på Håsta

/

Musik, godisregn och glad stämning var ingredienserna när grannarna på Håsta samlades på onsdagskvällen för att umgås. – Det är skönt att starta med något inför sommaren, säger Håstabon Erik Persson.

Annons

Det är redan en hel del folk som har samlats i parken på Håsta. Unga familjer med barnvagnar, äldre människor som sitter vid borden och barn och ungdomar som sitter och pratar eller springer omkring och leker.

Ströms Bruksorkester, som står för den musikaliska underhållningen, är redo att börja spela. Men först greppar Erik Persson, som har bott i området i många år, mikrofonen och hälsar välkommen.

Klockan är halv sju på kvällen, det blåser lite och solen vill inte riktigt visa sig längre, vilket är lite synd, konstaterar Erik Persson. Men stämningen bland besökarna verkar vara bra.

Erik Persson berättar att två butiker i området har sponsrat kvällens fest med korv och bröd respektive godisregn, som många barn redan väntar på. Som Simon Stoltz, Wille Lärka, William Ärfström och deras kompisar. Orkestern har börjat spela en marsch och pojkarna lyssnar. Kanske inte riktigt det de brukar lyssna på, men det är trevligt att det händer något, är alla tre överens om.

– Det fanns inte så mycket annat att göra i kväll, så då gick vi hit. Och så ska det bli godisregn också, säger Simon Stoltz.

Plötsligt kommer en pojke fram och frågar reportern om han får vara med i tidningen. Det är Ali Alkadome, sju år.

– Vi är också här för att lyssna på musik.

– Det brukar vara bra här, det är många kompisar här, inflikar Lawen Abdulla, som snart fyller åtta.

Erik Persson berättar att syftet med kvällen är att lära känna varandra och att umgås. ”Vi över gränserna” kallar han projektet för, och påpekar att man sedan tidigare har en bra samverkan mellan förskolor, skolor och äldreboendet i området. Även Hyresgästföreningen finns med.

– Vi ska försöka göra något tillsammans. Trygghet, trivsel och gemenskap, det är viktigt. Och vi ska försöka göra Håsta ännu bättre, säger han.

Lite längre bort står Fares Hussein, som driver Jourlivsbutiken på Håsta.

– Jag tycker det är bra grannsämja här. Det är 750 lägenheter i området. Och många barn, ler han.

Ursprungligen kommer han från Irak, men nu har han bott på Håsta i åtta år.

– Jag trivs!

Mer läsning

Annons