Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyren i Hudiksvall får söndagsöppet: "Känns jättebra att det äntligen är klart"

/

Efter lång tids tankar och diskussioner, har nu ett beslut tagits om att hålla söndagsöppet på Gallerian Fyren i Hudiksvall.

Annons

Diskussionerna har varit många när det gäller tankarna på att utvidga handeln i Hudiksvall med söndagsöppet. Bland annat har det handlat om olika viljor och vilka företag som ska vara med.

Läs även: Handeln går mot söndagsöppet

– Det här har ju dragits i långbänk så det känns jättebra att det äntligen blivit klart, säger Gunilla Öberg centrumledare på gallerian Fyren.

Önskemålet från början var att båda galleriorna Guldsmeden och Fyren skulle samarbeta och göra ett försök med söndagsöppet, men eftersom inte alla företag har varit inne på samma linje har det varit svårt att komma fram till ett beslut.

Läs också: Snart klart med nya butiker i Guldsmeden: "Vi arbetar med kända kedjor"

– Det är ju tråkigt förstås, men vi hoppas ju fortfarande att fler butiker vill haka på så småningom, även utanför galleriorna, säger Gunilla Öberg.

Även om det till en början blir en omställning vad gäller omkostnader för bland annat personal, ser inte centrumledaren det som något hinder eller orosmoln.

– Vi har ju redan företaget Clas Ohlson i huset som kört söndagsöppet ett tag. Det har gått jättebra. De har till och med fått anställa fler, så det känns tryggt, säger Gunilla Öberg.

Många som får höra om planerna på söndagsöppet undrar om inte personalen tycker att det är en nackdel att de nu också ska jobba helger framöver, men enligt butikschefen Isabelle Ahlqvist är det tvärtom positiva reaktioner från personalen.

– Annars jobbar de ju alltid själva när butikerna har öppet, men med ett nytt schema skapas nya möjligheter att själva kunna göra sina ärenden, säger butikschefen på MQ, Isabelle Ahlqvist.

Huvudargumentet för att göra denna satsning är att Hudiksvall ska bli en levande handelsstad som också lockar till sig nya kunder.

– Många gör ju sina ärenden på helger då de är lediga, men eftersom det inte varit öppet på söndagar i Hudiksvall, har många valt att åka längre bort, som till exempel Birsta i Sundsvall. Nu hoppas vi att de stannar på hemmaplan, säger Isabelle Ahlqvist.

Läs mer: Inget söndagsöppet på Guldsmeden

Starten av söndagsöppet kommer att förläggas i samband med att semestrarna drar igång i juli.

– Enligt turistbyrån har det funnits önskemål bland besökare om ett mer levande centrum även på helger, säger Gunilla Öberg.

Gunilla Öberg är positiv, även om det inte blev fullt så många butiker som det var tänkt från början i projektet.

– Vi är lite stolta att vi ändå vågar ta ett första steg, säger Gunilla Öberg.

Nu väntar pionjärerna med spänning på att göra en uppföljning om några år.

Mer läsning