Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fristående förskola behöver utbildad chef

De fristående förskolorna och fritidshemmet fick kritik efter tillsyn i fjol. Nu anser Lärandenämnden arbetsutskott att Västanängen måste anställa utbildad chef och personal.

Annons

Nu ska tillsynen följas upp på nästa möte i Lärande- och kulturnämnden.

Och fyra av de inspekterade förskolorna och fritidshemmen, Klippans förskola, Solbackens förskola, Klockaregårdens förskola och Delsbo Waldorffritids, får godkänt av nämndens arbetsutskott, för de åtgärder som vidtagits. Även om det på några områden fortfarande anses finnas vissa brister.

Kritiken de fick handlade mycket om brister i dokumentation och planering och att det saknas ordentliga planer mot diskriminering och kränkande behandling.

Men lärandeförvaltningen anser bland annat Solbacken brister i att koppla verksamheten till läroplanen. Och Klockaregården har inte redovisat hur de ska utvärdera och utveckla sin verksamhet.

Men arbetsutskotten anser alltså att Västanängens förskola och fritidshem saknar utbildad personal. En utbildad förskolechef och rektor anställdes, men hon slutade efter tre månader och blev rektor i kommunen. Personal har också börjat vidareutbilda sig.

Mer läsning

Annons