Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fortsätt koka vattnet i Norrbo"

Norrbobor ska fortsätta koka sitt dricksvatten. Det innehåller fortfarande för höga halter bakterier, men ett uv-filter kanske råder bot på problemet.

Annons

Prover tagna på Norrbovattnet i slutet av augusti visade på höga halter av koliforma bakterier, något som finns i vår miljö och i djurs avföring. Invånarna uppmanades koka allt dricksvatten, även om man inte fått några rapporter om att någon blivit sjuk.

Fler prover har nu tagits, och det senaste från den 17 september visar att det fortfarande finns en fara med att dricka vattnet från Dellen. Det var anmärkningar på olika punkter berättar kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektör Emma Frändén.

- Provet som togs vid vattenverket var otjänligt och det som togs i skolköket i Norrbo var tjänligt med anmärkning.

Det faktum att vattnet i kökets kran höll bättre kvalitet i det som gick ut från verket gör att man funderar på om föroreningen skett vid provtagningen på något sätt, menar Emma Frändén.

Nu har i alla fall ett uv-filter installerats vid vattenverket och nya prover ska tas inom ett par veckor. Till dess uppmanas invånarna alltså fortsätta koka sitt vatten.

Mer läsning

Annons