Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag vill satsa på bygden

/
  • Rolf Schytt, vd för Expander System, hoppas att företaget ska ha fem anställda i Hudiksvall inom ett år.

Expander System etablerar sig i Hudiksvall som en del av sin satsning på Norrland.

Annons

Expander System arbetar med utveckling, tillverkning och marknadsföring av expanderade ledbultar till bland annat skogsmaskiner och gruvmaskiner. Huvudkontoret ligger i Åtvidaberg men företaget har verksamhet i flera länder i bland annat Europa och i USA. I höstas anställdes en platschef för kontoret i Hudiksvall och inom ett år är planen att det ska vara fem anställda för företaget i Hudiksvall.

– Vi vill satsa ytterligare på Norrland och vi har planer på flera etableringar norrut, säger Rolf Schytt, vd för Expander System och nämnder bland annat Luleå och Kiruna.

Han förklarar etableringen i Hudiksvall med att han anser att det är viktigt att skapa bra nätverk och kontakt med företag som köper företagets produkter. Företagets planer är att ha produktion på flera orter och inom flera områden för att klara konjunktursvängningar på de olika marknaderna. Rolf Schytt vill att företaget ska växa i Hudiksvall och att även företaget ska kunna gynna näringslivet.

– Vi vill ha folk härifrån som anställda. Och vi vet att det finns duktiga teknikelever här som vi vill få intresserade av företaget, säger Rolf Schytt.

På torsdagen presenterade företaget sin satsning i Hudiksvall för företagare, teknikintresserade elever och andra intresserade. Rolf Schytt berättade bland annat att företaget kommer att anställda flera sommarjobbande ungdomar i Hudiksvall i sommar.

– Vi hoppas öka antalet anställda i Hudiksvall i takt med att vi växer här, säger Rolf Schytt.

Mer läsning

Annons