Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag polisanmäler tidigare anställd

Ett byggföretag i Hudiksvall polisanmäler en av sina före detta anställda. Personen ska enligt företaget ha köpt varor för över 100 000 kronor för företagets räkning.

Annons

– Vi har nyligen lämnat in polisanmälan. Nu väntar vi för att se vilken bedömning som polisen gör, säger personen på företaget som utsetts att svara på frågor i ärendet.

En anställd på ett byggföretag i Hudiksvall ska ha lurat företaget på minst 100 000 kronor. I början av oktober gjordes en internkontroll av företagets egen verksamhet. Det var då företagets ansvariga reagerade på att det saknades pengar. Den anställde mannen arbetade som arbetsledare på företaget i Hudiksvall. Mannen blev uppsagd av företaget så snart som händelsen upptäcktes. Företaget har gjort en egen intern utredning efter händelsen.

– Den här personen har använt företaget för att skapa egen vinning. Han har låtit företaget betala för inköp av bland annat köksmaterial. I vår utredning har vi fått bekräftat att mannen har kommit över ungefär 100 000 kronor. Vi har kontrollerat att varorna inte finns på de projekt som företaget har haft utan mannen har varorna själv hemma.

Enligt företagets talesperson har de inte sett några tecken på att fler personer ska ha varit inblandade.

– Nu har vi gjort en polisanmälan för att polis och åklagare ska kunna göra en ännu grundligare utredning än den som vi har mäktat med.

Företaget anser att personen har brutit mot företagets etiska regler när han lät företaget betala varor som han själv använt.

– Vi gör bedömningen att vi har tappat pengar på det här och det är inte okej. Vi har nolltolerans mot etiska överträdelser och vi vill nu få det här rättsligt prövat. Vi har vidtagit arbetsrättsliga åtgärder när mannen sades upp, nu avvaktar vi polisutredningen.

Mer läsning

Annons