Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förening skaffar egen anläggning

/
  • Förening och näringsliv i samarbete för blivande nybygge: Jon Larsgården, Åke Sonerud, Anna-Lena Skoglund, Ninni Ekström och Linnea Sonerud.
  • En ny idrottshall är bästa alternativet tycker Friskis & Svettis.
  • Tre salar och ett gym ska bland annat få plats i Friskis & Svettis nya lokaler.

Det är en satsning på flera miljoner kronor som gör det möjligt för Friskis & Svettis att flytta in i nya lokaler i slutet av nästa år. Fastighetsägarna tror på samarbetet.

Annons

– Friskis & Svettis är en av Sveriges ledande föreningar som fungerar väl och som vågar mest. Vi har tagit noggranna referenser innan vi gick in i projektet, säger Jon Larsgården, som tillsammans med Oilquck och Hudikshus äger fastigheten vid Furulund där bygget ska ske.

Jon Larsgården Förvaltning AB bygger fastigheten åt Granebovägen Förvaltning AB, som till hälften ägs av Jon Larsgården och till hälften av familjen Sonerud, som äger och dryftar fastigheten.

De köpte förra året Jonsereds gamla lokaler och de tre företagen använder lokalerna på olika sätta. Oilqucik investerar stort för att starta produktion medan Hudikhus använder kontorslokalerna. Jon Larsgården är byggherre och förvaltar fastigheten som innehåller 7 000 kvadratmeter obebyggd yta.

Vid årsskiftet 2016-17 ska det stå en 1 400 kvadratmeter stor sporthall med tre salar och ett gym med tillhörande omklädningsrum samt konferenslokaler.

– Vi har vuxit ur våra nuvarande lokaler och det finns inte en fastighet i Hudiksvall som vi inte har tittat på. Men att bygga nytt är den bästa lösningen för oss, säger Ninni Ekström som är verksamhetschef för Friskis & Svettis i Hudiksvall.

På några orter har föreningen gjort liknande projekt för att få anpassade lokaler. Satsningen som görs i Hudiksvall sker utan inblandning från Hudiksvalls kommuns sida.

– Men i gengäld hoppas vi att kommunen skyndar på att bygga Västra länken och förbindelsen förbi Håsta, så att det blir lättare att ta sig hit, säger Åke Sonerud, Oilquick.

Längs den cykelväg som nu går till området är det en kilometer ner till centrum vilket också ses som en fördel när Friskis & Svettis ska rekrytera nya medlemmar för att fylla sina nya lokaler.

Den stora tomten ger plats för ytterligare en framtida byggnad, men utrymmet runt idrottshallen ska främst användas till parkering och föreningens utomhusverksamhet som kommer att inkludera ett utegym.

Mer läsning

Annons