Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ Carolines resa: På vattenskoter till Finland

/

Klockan 4 tidigt på tisdagsmorgonen åker hon i väg på sin vattenskoter för att ta sig till Finland. Caroline Wixner har en tuff utmaning framför sig.

Annons

På en vattenskoter ska hon ensam åka tvärs över Bottenhavet. 130 sjömil blir det. Hon ska dessutom ta sig tillbaka till Hudiksvall. På samma sätt.

Dagen innan är Caroline Wixner hemma och håller på att packa. Hon verkar inte alls nervös, och det är hon inte heller, säger hon. Det enda som oroar är vädret, eller rättare sagt blåsten.

– Det är svårbedömt med vädret, säger även pappa Anders, som tillsammans med två andra ska vara med i följebåten som kör efter Caroline.

– Blåser det över 10 meter i sekunden tar det för lång tid. 0 till 3 sekundmeter vore toppen, säger 18-åriga Caroline.

Hon hoppas kunna hålla en hastighet på 25 knop så att bränslet räcker. Då tar det i bästa fall omkring sex timmar till staden Pori (Björneborg), som väntar på andra sidan havet.

Idén till projektet fick hon för cirka ett år sedan, men det är de senaste tre månaderna som varit de mest intensiva. Caroline har kört tuffa pass på gymmet och dessutom har hon förstås kört vattenskoter.

Som mest har hon kört fem timmar i sträck.

Hur var det?

– Man känner att man varit ute och åkt, skrattar hon och tillägger att det kan bli en hel del mjölksyra i armarna efteråt.

Det blir det nog också i dag. För lite senare kommer beskedet: väderprognoserna verkar tillräckligt bra. Hon kör.

Följ Caroline wixners resa via gps. Gå in på marinetraffic.com, där kan du se trafiken mellan Hudiksvall och Björneborg.

Följ resan

Följ Caroline wixners resa via gps. Gå in på marinetraffic.com, där kan du se trafiken mellan Hudiksvall och Björneborg.

Mer läsning

Annons