Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokus på mat i årets Hudikkalas

I år kommer festivalen lägga större fokus på mat än tidigare, men i övrigt ska den vara precis som förra året.

Annons

- Vi har ett par stora etablerade svenska artister som redan har skrivit på kontraktet, men vi släpper namnen senare under våren. Under veckan ska vi åka ner till Uppsala på ett musikevenemang och där ska vi träffa bandbokare och vi hoppas kunna snappa upp några nya svenska artister. Vi funderar också på att lägga till en extra gratisdag innan festivalen börjar men det är inte spikat ännu, säger Jonas Hamlund, projektledare på Hudikkalaset.

Årets festival kommer ha ett större fokus på mat än tidigare år och restaurangarenan kommer att växa. Förra året var temat bonden men i år blir det lite annorlunda.

- Vi har inte bestämt oss ännu men fokuset kan komma att vara allt ifrån vilt till hav, men det kommer vara närproducerat, säger Jonas Hamlund.

De för även samtal med några lokala sportaffärer då de funderar på att hålla i några idrottstävlingar i koppling till festivalen. Tävlingar som trekamp eller något i koppling till sjön.

- Vi har en miljon idéer som vi funderar på men inte så mycket är bestämt. Vi försöker vara flexibla för att göra festivalen till den största folkfesten i Gävleborgs län, säger Jonas Hamlund.

Mer läsning

Annons