Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera dagars roligt i Norrbo

/
  • Så här såg det ut på Norrbostämman för tio år sedan. I år, när stämman fyller 40, kommer den att utgöra finalen på den nya lokala satsningen Norrbodagarna.

Ett nytt evenemang stundar i sommar i Norrbo. En mängd olika aktörer gör gemensam sak för att kunna bjuda på en mängd aktiviteter, både idrott och musik ingår.

Annons

Den 4 juli blir det spelkväll i Gammelsträngs hembygdsgård och det är tänkt att bli smygstarten på det som kallas Norrbodagarna 2012.

Under fyra heldagar blir det sedan fullt program, mestadels hållet på Norrbo Hembygdsgård, där det bland annat blir utställningar från både kulturhåll och näringsliv, jazzkonsert, allsång och auktion.

Idrotten visar upp sig genom Norrbo IF och förutom tävlingar av olika slag utlovas det nostalgi i form av fotbollsmatcher på anrika Homovallen, samt korvmedbröd-försäljning, precis som på 70-talet, med Kôrv-Göte.

Politik kommer också att få en liten plats på programmet. En av dagarna debatterar riksdagsledamot Per Svedberg (S) med några kolleger om hur kultur, företagande och föreningsliv kan utvecklas i en liten by som Norrbo.

I år har man också bytt helg för Norrbostämman vilket betyder att Norrbodagarna kulminerar söndagen den 8 juli i en stämma. I år firar den också 40-årsjubileum. Evenemanget avslutas med en gammal hederlig logdans.

Mer läsning

Annons