Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler vill paxa kajplats

/
  • Hudiksvallsbostäder vill ha en markoption för två huskroppar på Kattvikskajens nordöstra del. HSB har planer på att bygga 35 till 50 lägenheter fördelade på två eller flera huskroppar.

För bara ett par månader sedan beslöt kommunstyrelsen att omedelbart starta arbetet med att ta fram en detaljplan för Kattvikskajen. Intresset för att bygga på Kattvikskajen är stort, nu senast lämnade Hudiksvallsbostäder in en begäran om markanvisning till kommunen.

Annons

– Vi vill vara med när och där det händer i Hudiksvall att gå i gång med en nyproduktion. Sedan om det är där först eller nedanför Köpmanberget eller Hornån får man väl se, säger Hudiksvallsbostäders vd Nils-Erik Blomdahl om bolagets begäran om markanvisning.

Helst vill de ha en markoption för två huskroppar i bra läge på Kattvikskajens nordöstra del.

Förutom Hudiksvallsbostäder har även HSB, Hudikhus och Iskander fastigheter AB skickat in en begäran om markanvisning.

– Intresset är stort, säger David Östlund, chef för mark- och mätningsavdelningen vid tekniska förvaltningen, som hanterar dessa ärenden.

Avtalet med Iskander fastigheter skrevs redan när den gamla detaljplanen för badhuset togs fram och behöver uppdateras, men det har man inte hunnit göra än.

Begäran som Hudikhus har lämnat in har tekniska nämnden redan behandlat och de har fått ett markanvisningsavtal och därmed förtur till en del av norra Kattvikskajen.

HSB och Hudiksvallsbostäders begäran, båda företag vill bygga bostäder på nordöstra Kattvikskajen, har man inte hunnit behandla än.

Frågan är vad som händer om fler vill bygga på samma plats. Är det först till kvarn som gäller?

– I regel brukar det inte finnas ett så stort intresse för ett specifikt markområde. Det är en ganska unik situation, antingen följer man bara tidordningen eller så finns det andra sätt att hantera frågan också, men det känns som en mer politisk fråga.

Markanvisningen gäller bara om en detaljplan tas fram och vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons