Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler kan flytta in på Bromangymnasiet

/

Gymnasiesärskolan kan flyttas till Bromangymnasiet. Förslaget ingår i den handlingsplan som Lennart Backlund ska presentera för skolpolitikerna.

Annons

Bromangymnasiets kostym kommer att bli för stor inom de närmsta åren. Skolan kommer ha 30 procent färre elever år 2014 jämfört med 2010, och i princip kommer antalet lediga lokaler öka i samma takt.

Ett förslag som kommer att presenteras för lärande- och kulturnämnden är att gymnasiesärskolans verksamhet ska flytta från de hyrda lokalerna på Forsa folkhögskola, så att dess omkring 50 elever kan placeras inom Bromangymnasiets väggar i stället.

Förslaget ska också öppna upp för att gymnasiesärskoleeleverna ska kunna läsa samma kurser som eleverna på Bromangymnasiet, berättar Lennart Backlund.

Gymnasiesärskolan kan inte fylla upp hela den yta som lämnas ledig när Bromangymnasiets elever blir allt färre. Om inte Centrum för utveckling och lärande, CUL, integreras med Läroverket kan hela eller delar av den verksamheten komma att fylla de tomma lokalerna på Bromangymnasiet.

Ytterligare förslag som politikerna har att fatta beslut om framöver gäller neddragningar av program och inriktningar. Hur eleverna gör sina val till gymnasiet väger tungt när förslaget om indragningar ska läggas fram.

Mer läsning

Annons